De 5 beste wijnen bij Hollandse wintergerechten

Deze week staan onze wijntips in het teken van de Hollandsche pot. Het proefpanel van Wijn Top 5 koos voor PlusOnline wijnen die lekker zijn bij onze eigen keuken.

De Hollandse keuken wordt natuurlijk gedomineerd door voedzame niet al te subtiele gerechten. Erbij kozen wij lekkere no-nonsense wijnen. De wijnen kunnen zowel wit, rood als zelfs een port zijn, dus we geven in deze top 5 van alles wat, voor een schappelijke prijs bovendien. Lekker informeel en voor elk wat wils. Erbij vindt u natuurlijk bij elke wijn een lekker traditioneel recept.

Details over deze wijnen, wijngebieden en hun druiven vindt u door te klikken op de naam van de wijn. Bovendien treft u daar dan de 5 heerlijke recepten, speciaal bij elke wijn geselecteerd.

Top 5 wijnen bij Hollandse wintergerechten

  1. Pian d'Or, rood, Barbera d'Asti, 2005
    Zwoel en krachtig, kersenfruit, alcohol, confiture, wat zuren en wel sap
    Jumbo, € 4,79

    Recept: Raapsteeltjes stamppot met Old Amsterdam kaas
     
  2. Château Bellerives Dubois, Bodeaux, 2005
    Zoet fruit, kersen en bessen, peperig­heid, bramen, lekker sap, frisheid
    HEMA, € 5,50

    Recept: Doorregen runderlapjes
     
  3. Cave de Bully Beaujolais, 2006
    Licht en gemakkelijk, kersen en bessen, zoet fruit, sappig, frisse tonen, aardig
    Dirck III, Digros, Bas vd Heijden, Dirk vd Broek, € 3,99

    Recept: Erwtensoep
     
  4. Domaine des Hautes Noelles, wit, Muscadet, 2007
    Klassiek, droog, maar niet te strak, peer en bloe­men, iets grapefruit, wat bitter na
    C 1000, € 3,99

    Recept: Haringtaartje met komkommer
     
  5. Feist, Colheita 1999
    Jonge en fruitige stijl, heel aangenaam, niet supercomplex, goed zoet, afgerond, wat chocola, goede kracht
    Dirck III, € 12,99

    Recept: Rode stoofperen met roomijs

Directe link naar deze PlusOnline.nl top 5

Missing media-item.
De Wijn Top 5 is een onafhankelijk initiatief van het blad Perswijn en TWIS-The Wine Info Site.

Auteur 
Bron 
  • WijnTop5.nl